Assalamualaikum...

Terima kasih kerana mengunjungi blog ini.
Kami adalah penjual Cloth Diapers dan menawarkan harga serendah RM18/Pcs.
Jika anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut,
anda boleh lihat jenis-jenis Cloth Diapers yang kami jual di bahagian kanan blog ini.
Anda juga boleh hubungi 019-3535514 (Adah) atau 019-3474267 (Shah).
Pertanyaan juga boleh diajukan melalui SMS atau E-Mail :
nursyahadah.af@gmail.com

Beberapa produk lain juga akan muncul dari masa ke semasa.
Jadi, jangan ketinggalan untuk mendapatkan update dari blog kami.
Terima kasih.

Tuesday, 4 June 2013

Fakta & Auta Mengenai Cloth Diapers

Salam... hi all... mungkin ada diantara anda yang masih membayangkan kesusahan dan kepayahan menggunakan cloth diapers.  Jangan percaya cakap orang dulu! Jom baca artikel ini untuk menambahkan pengetahuan anda!

Fakta & Auta Mengenai Cloth Diapers

1. Cloth Diapers Tidak Mesra Kulit Bayi: AUTA
Apabila dibasuh dengan sabun basuh bayi, kebersihan cloth diapers mudah untuk dikekalkan. Cuci cloth diapers sekurang-kurangnya setiap 3 hari dan jemur di bawah cahaya matahari untuk memastikan kotoran hilang.


2. Cloth Diapers = Seluar Pin & Plastik: AUTA
Cloth diapers dibuat daripada fabrik hi-tek dan dipasang menggunakan snaps atau Velcro. Bahkan, cloth diapers adalah seselesa lampin pakai buang.


3. Cloth Diapers Membantu Kanak-kanak Lebih Cepat ‘Tinggalkan Diapers’: FAKTA
SAP, atau sodium polyacrylate, adalah polimer cepat serap dalam kebanyakan lampin pakai buang. Ia bertujuan membantu kulit bayi sentiasa dalam keadaan kering, tetapi dalam masa yang sama banyak dikaitkan dengan masalah kesihatan seperti gangguan endocrine. Cloth diapers juga mengeringkan, tetapi ia membuatkan bayi merasa cukup ‘basah’ dan faham bila masanya buang air kecil, secara tak langsung melatih mereka untuk ke tandas.


4. Banyak Wang Digunakan Untuk Cloth Diapers: AUTA
Cloth diapers berharga dalam RM20-RM50 sepasang mengikut jenis dan kualiti yang dilihat agak tinggi nilainya. Tetapi ia boleh digunakan untuk lebih dari seorang kanak-kanak. Saiz yang boleh diubah juga membolehkan seorang bayi menggunakan cloth diapers sehingga berumur 4 tahun. Perbandingan secara kasar untuk perbelanjaan cloth diapers dan diapers pakai buang untuk seorang bayi dalam tempoh 4 tahun ialah RM500+ kepada RM4000+.


5. Cloth Diapers Kurangkan 1 Tan Sampah Dalam Setahun: FAKTA
Cloth diapers boleh mengurangkan 1 tan sampah di tapak pelupusan sampah dalam setahun untuk seorang kanak-kanak. Fakta ini sesuai dengan kempen go green, yang penting untuk menyelamatkan bumi kita dari pencemaran. Lampin pakai buang mengambil masa lebih kurang 500 tahun untuk terurai yang bermaksud great great great great great great great great great great great great great great great great great grandchildren anda akan melalui kehidupan dengan diapers pertama yang dicipta 40 tahun dahulu.


6. Cloth Diapers Susah Untuk Dicuci: AUTA
Cloth diapers moden boleh dicuci menggunakan mesin basuh dan dryer. Beg laundry boleh digunakan untuk memastikan diapers dalam keadaan yang kemas. Seperti pakaian lain, tak perlu cuci menggunakan tangan.


7. Cloth Diapers Adalah Lebih Sihat Untuk Bayi: FAKTA
Lampin pakai buang dibuat daripada bahan yang mengandungi carcinogen dioxin, SAP atau sodium polyacrylate (yang dikaitkan dengan tindakbalas kimia yang boleh membahayakan kanak-kanak juga boleh menyebabkan ketidakseiimbangan hormon), dan plastik (yang tidak sihat untuk bayi dan ekonomi). Cloth diapers dibuat daripada polister/kapas/wul di bahagian luar, dan mikro-fiber/hemp/bamboo/kapas di bahagian dalam.


Jadi, ape anda tunggu lagi? Jom tukar kepada Lampin Kain Moden!

Comel kan baby ni pakai CD?source: babycenter.com
translated by: muhaim.in

No comments:

Post a Comment