Assalamualaikum...

Terima kasih kerana mengunjungi blog ini.
Kami adalah penjual Cloth Diapers dan menawarkan harga serendah RM18/Pcs.
Jika anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut,
anda boleh lihat jenis-jenis Cloth Diapers yang kami jual di bahagian kanan blog ini.
Anda juga boleh hubungi 019-3535514 (Adah) atau 019-3474267 (Shah).
Pertanyaan juga boleh diajukan melalui SMS atau E-Mail :
nursyahadah.af@gmail.com

Beberapa produk lain juga akan muncul dari masa ke semasa.
Jadi, jangan ketinggalan untuk mendapatkan update dari blog kami.
Terima kasih.

Thursday, 7 July 2011

Tajamnya Kata-Katamu Itu...

semalam (06/07/2011) saya post kat facebook begini...

"bila perasaan menghormati orang lain tu dah hilang dari diri, jangan mengharap orang lain pun akan hormat pada anda... dan jangan marah juga jika orang akan mempermainkan setiap kata2 anda suatu hari nanti..."

sebenarnya masa tu agak terasa hati dengan sikap teman2 yang suka mempermainkan kata2 orang lain, dalam erti kata lain : "mengejek" la... walaupun kata2 itu hanya sebuah tulisan, gambarannya sangat pedas dan mengguris hati... ada masanya memang kita boleh bergurau, bersenda, tapi ada masanya kita perlu serius dalam sesuatu hal... bila keadaan seperti ini berlaku, teringat dalam surah Al-Zalzalah ayat 7-8, Allah berfirman :

"Barangsiapa yang mengerjakan kebaikan seberat dzarrahpun, niscaya dia akan melihat (balasan)nya. Dan barangsiapa yang mengerjakan kejahatan sebesar dzarrahpun, niscaya dia akan melihat (balasan)nya pula."

Jadi, bukan kejahatan je yang akan dibalas, kebaikan pun akan dibalas... Untuk itu, kita fikirlah baik2 sebelum nak lakukan atau bercakap apapun... cubalah belajar menghormati orang lain, walaupun hanya dengan kata2 yang tidak berbunyi, kerana lidah itu lebih tajam dari pisau jika kita salah menggunakannya...




Terima kasih kerana membaca entri ini.
Sila klik Like jika anda suka entri ini.

No comments:

Post a Comment