Assalamualaikum...

Terima kasih kerana mengunjungi blog ini.
Kami adalah penjual Cloth Diapers dan menawarkan harga serendah RM18/Pcs.
Jika anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut,
anda boleh lihat jenis-jenis Cloth Diapers yang kami jual di bahagian kanan blog ini.
Anda juga boleh hubungi 019-3535514 (Adah) atau 019-3474267 (Shah).
Pertanyaan juga boleh diajukan melalui SMS atau E-Mail :
nursyahadah.af@gmail.com

Beberapa produk lain juga akan muncul dari masa ke semasa.
Jadi, jangan ketinggalan untuk mendapatkan update dari blog kami.
Terima kasih.

Friday, 8 July 2011

Kelahiran Raisya Adira

Assalamualaikum... anak pertamaku, lahir pada 06/08/2010 di Hospital Serdang pada jam 2:37 pagi dengan berat 2.37 KG, angka yang sama... diantara post2 mengenai kelahiran dan tumbesaran Raisya yang sempat ummi Raisya catatkan di facebook ...

August 9, 2010 at 7:02pm sangat bahagia dapat kuar dari hospital... dah tiba masa berpantang kat kampung lak...
August 10, 2010 at 11:35am perubahan hidup --> melayari internet dengan satu tangan... (tangan sebelah lagi kene pegang baby, huhuhuuu~)
August 13, 2010 at 2:22pm pagi2 raisya dah kene cucuk lagi, nak buat camne... kita tunggu ayah datang malam ni k...
August 14, 2010 at 9:51am ‎1st time mandikan anak, sekali raisya menjerit daaa.... kalut dibuatnye... ayah raisya lak tak balik malam tadi... kene wat sorang2 laa... hurm.....
August 16, 2010 at 3:23pm geram betul la dengan semut2 halus yg suke tetibe muncul atas selimut anak.. aku piat2 sampai lunyai...
August 17, 2010 at 9:22pm bila tengok raisya, rase sayu mengenangkan bayi2 malang yang seumur dgn dia... tak sudah2 orang buang bayi...
August 18, 2010 at 2:55pm ingat nak upload gamba raisya, sekali carik2 usb nset tak jumpe lak... hurm... mane ye... musykil...
August 22, 2010 at 6:56pm ayah raisya dah balik shah alam, huuuu~.... T_T
August 23, 2010 at 10:03pm pagi g klinik kesihatan.. pastu g carik ubat homeopati kat melaka, pastu g poliklinik penawar pulak.. nenek kene cuti, ayah pulak b'kejar balik sepang lepas kerja.. keranamu raisya adira..... ",)
September 3, 2010 at 9:14am setiap pagi dengo lagu raye yang bermacam2... alahaaaii~, semua sibuk nak sambut raye... hmmm~, 'raya' ke??
September 3, 2010 at 10:45am ‎... rAiSYa @ 28 dAys... bEraT 3.8 KG... alhamdulillah~... ",)
September 7, 2010 at 10:47pm sangat risau... janganlah jadi ape2 kat raisya... T_T
September 11, 2010 at 10:46pm kalaulah aku boleh faham ape yg raisya rase...
September 13, 2010 at 11:09am malam tadi raisya ajak ummi wat qiamullail.. aduhaaii~ kalau ayah ade ok la jugak... ;-p
September 20, 2010 at 7:32am dah masuk keje balik... sangat tak bersemangat bile terpakse tinggalkan anak... T_T
October 8, 2010 at 8:57am dah 3 malam berturut2 raisya ajak bangun tengah2 malam... aduuss! ngantuknye la~...
October 12, 2010 at 7:54am raisya @ 2 month @ 5.5 kg... patut la ummi rase makin tak larat nak dukung raisya... ",)
October 18, 2010 at 6:25pm raisya @ 2 month 13 days @ 5.76 kg... cepatnye berat anak ummi ni bertambah... cepat kejar target ummi, 3 bulan mesti lebih dari 6 kg... ",)
November 15, 2010 at 1:18pm raisya @ 3 months 9 days @ 6.8kg... target ummi 7kg, tapi kurang lak... tak pe la, yang penting anak ummi sihat je... ",)
November 19, 2010 at 7:50am kuat lagi raisya~! kuat lagi~!! lagi..! tolak lagi...! akibat tak tahan asyik dengar ayah jerit camtu je >>> akhirnya pagi tadi baru ayah ngan ummi dapat tengok raisya meniarap sendiri.... ",)
December 10, 2010 at 7:39am raisya selsema, ummi selsema + sakit tekak... ayah pun dah join tak sihat gak... aduhaaaaii~... T_T
December 12, 2010 at 2:53pm ‎~~ ke-jealous-an ~~ my beloved daughter... T_T
December 19, 2010 at 10:00am raisya @ 4 months 13 days @ 7.1 kg... alahaaaii, sikitnye naik... today @ raisya demam + batuk berkahak... cian anak ummi...
December 20, 2010 at 4:05pm bila raisya tak sihat~ ummi pun kene cuti keje arini~...
December 21, 2010 at 11:51am raisya masih tak sihat~ ummi pun masih kene cuti~ Nabila Zainin , Buna Rabunah ngan Mohd Nizamuddin pun kene wat keje lebih ckit~...
December 24, 2010 at 12:43pm kalau tak pandai, tak payah jadi doktor @ nurse... menyiksa orang lain je~...
January 25 at 12:07pm kelam kabut arini... berkejo balik sepang~shah alam, pulak raisya demam~
January 27 at 6:28am ‎~kembali bekerja~ ",) raisya duduk kat umah diam2 ngan ayah M Shahrizan Aj ok!
March 6 at 10:44pm kalau ada pertandingan suara sapa paling kuat, confirm raisya menang... ~dah pukul 12 a.m pun masih menjerit2 depan tv~ test suara gamaknya...
March 12 at 8:38pm ‎~minggu yang takde rehat~ sok nak keje lagi... cian adira-ku, huhuhuuu~
March 18 at 8:30am dah lame tak tido nyenyak macam malam tadi ~gara2 raisya kepenatan bertanding menjerit dengan ielana~
March 19 at 2:02am ‎~ 2:17am ~ tinggal berdua with adira...
March 24 at 6:08am ‎6:23 am ~ bilamana M Shahrizan Aj tak de, amat susah la ummi nak bersiap gi keje... raisya kene tinggal sensorang kejap pun dah menjerit ~
May 6 at 8:56am ‎06/05/2011 ~ besday raisya adira yg ke-9 bulan ~ ",)
May 9 at 9:43am genap 9 bulan, adira-ku dah mula melangkahkan kakinya... me & M Shahrizan Ajsangat senang ati... ",)
May 25 at 9:05am ‎~ mood ~ ngantuk dikerjakan dek adira... mentang2 dah dapat kaki, 4am pun boleh jadi... ~adira~oh~adira~
June 15 at 10:21am Raisya Adira @ 10months and 9 days @ 8.4KG... ok la kot~ berat2 sangat kang tak larat nak dukung, kang ayah M Shahrizan Aj gak yg jadi mangsa~... ^_^
June 21 at 7:54am bila raisya gi depan tv... 
ummi : "raisya, jangan dekat dengan tv, haaaiipp~!"
raisya : "aaaiiitt~!"
eh eehh, mengajuk balik lak~

June 25 at 11:51am ‎~ ...adira demam... ~
~ ...ayah M Shahrizan Aj lak takde... ~
June 28 at 2:52pm apabila raisya demam ~haru biru kg. melayu subang~
Wednesday at 10:09am today >> M Shahrizan Aj, our daughter genap 11 bulan...
semakin rajin bangun awal pagi utk ikut ummi gi keje... (^_^)








Terima kasih kerana membaca entri ini.
Sila klik Like jika anda suka entri ini.

No comments:

Post a Comment